Ugrás a tartalomra

A gyerekeké volt a színpad a Klauzálban

2024. március 03. vasárnap
Hatvanhárom óvodás és iskolás jelentkezett a tehetséggondozó pályázatra
A gyerekeké volt a színpad a Klauzálban

Tehetséggondozó program gáláját rendezte meg a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ a Klauzál Házban február 17-én.

A második alkalommal meghirdetett pályázatra hatvanhárom kerületi óvodás, illetve iskolás jelentkezett, összesen huszonhét produkcióval. A gyerekek bármilyen műsorszámmal – énekkel, versmondással, tánccal, hangszeres játékkal vagy egyéb színpadra alkalmas előadással – benevezhettek, programjukat egyedül, párban vagy akár csoportban is bemutathatták. A tizenkét legjobb előadó szombaton este közönség előtt is felléphetett a művelődési központ színháztermének színpadán.

A nézőtéren izgalommal várták a szereplőket a szülők, a barátok, a felkészítő pedagógusok, iskolatársak és érdeklődők, nagyon drukkoltak, hogy jól sikerüljön a produkció.

Felgördült a függöny, és elkezdődött a műsor. Elsőként a Leányka Tagóvoda Csengő Süni csoportja lépett színpadra a Deep and Wide című zeneszámmal. A tizenhárom kisgyerek bravúrosan muzsikált a kezében lévő csengővel, így nem csoda, hogy nagy tapsot kaptak előadásukért. A továbbiakban a szereplők verset mondtak és énekeltek, volt, aki zongorázott, gitáron, illetve fuvolán játszott, és egy tánckvartett is bemutatta ügyességét. A produkciók közötti, egyperces filmbejátszásokkal azok a pályázók is a rendezvény részesei lehettek, akik ezen az estén nem állhattak színpadra.

A műsorszámokat a kék fényben tündöklő Just Dance tánccsoport bemutatója zárta, amelynek végén a hat lány lufikat dobott a közönség soraiban ülő gyerekeknek. Végezetül az összes fellépő felment a színpadra, hogy átvegye az oklevelet és az ajándékokat a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjétől, Iványi Viktóriától.

A gálát a Budafok-tétényi Janus Pannonius Irodalmi Kör tagja, Balog István író nyitotta meg, a rendezvényen a helyi középiskolába járó, közösségi szolgálatot teljesítő tizenöt diák segédkezett.

Az eseményt a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői szervezték Németh Beáta irányításával.

Tamás Angéla